CINEMA Magyar- Kínai
Művészeti és Kulturális Egyesület

"A kultúra minden alkotótevékenység összegző ereje:
az emberi értelem társadalmi hasznosítása."

Gabriel Garcia Márquez

meghivo

2015. június 9-én a Pécsi Tudományos Egyetem Konfuciusz Intézetében Xue Yanping írónő „21 gramm szerelem” című könyvét fogja bemutatni, és tart előadást a kínai irodalomról az érdeklődőknek. A könyvbemutató után dedikálásra is lehetőség lesz.

Xue Yaping a " kínai reform és nyitás" után az elsők között járt egyetemre. A Pekingi Tanárképző Egyetem Kínai Nyelv és Irodalom tanszékén diplomázott. Az Irodalmi és Művészeti Körök Kínai Szövetségének Kiadójánál szerkesztőként, majd főszerkesztőként dolgozott, később a Pekingi Tanárképző Egyetemen volt vendégprofesszor. Kutatási területe a kínai klasszikus költészet és a modern kínai irodalom volt. A 90-es években kezdett el regényeket írni, eddig nyolc munkája jelent meg. "Lazúrkő" című regényével elnyerte a Lao She Irodalmi Díját. Két válogatáskötete és egy novelláskötetete is megjelent. Hosszú ideig lakott Peking régi városrészében, mely idő alatt a hagyományos Kína és a helyi hagyományok, szokások terén folytatott átfogó kutatásokat. A Peking régi városrészében lakók életét különösen jól ismeri, ez áthatja írásait. Művei elnyerték a kínai olvasóközönség érdeklődését, szeretetét.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Go to top