CINEMA Magyar- Kínai
Művészeti és Kulturális Egyesület

 

"A kultúra minden alkotótevékenység összegző ereje:
az emberi értelem társadalmi hasznosítása."

Gabriel Garcia Márquez

bmccibalomSzeretettel várunk mindenkit a "Népzenék párbeszéde - Kínai Cimbalom Virágai koncert" című eseményre.

Bemutató: 2016. május 2. Hétfő 19.30
Helyszín: BMC Budapest Music Center - Koncertterem
Cím: 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

További információk: BMC: Népzenék párbeszéde - Kínai Cimbalom Virágai koncert

Szeretettel várunk mindenkit Arnold Werker: " A konyha" című színházi darabjára!konyha2konyha1

Bemutató : 2015. október 2.
További előadások októberben: október 3., október 9.

További információ:http://www.magyarszinhaz.hu/

 

fotó:Mernyó Ferenc

Halálról, lélekről, szerelemről szól Xue Yanping , Magyarországon élő kínai írónő első magyarul is megjelent regénye, amit kedden Pécsett is bemutattak. Babos Attila cikke. 

cikk

meghivo

 

2015. június 9-én a Pécsi Tudományos Egyetem Konfuciusz Intézetében Xue Yanping írónő „21 gramm szerelem” című könyvét fogja bemutatni, és tart előadást a kínai irodalomról az érdeklődőknek. A könyvbemutató után dedikálásra is lehetőség lesz.

Xue Yaping a " kínai reform és nyitás" után az elsők között járt egyetemre. A Pekingi Tanárképző Egyetem Kínai Nyelv és Irodalom tanszékén diplomázott. Az Irodalmi és Művészeti Körök Kínai Szövetségének Kiadójánál szerkesztőként, majd főszerkesztőként dolgozott, később a Pekingi Tanárképző Egyetemen volt vendégprofesszor. Kutatási területe a kínai klasszikus költészet és a modern kínai irodalom volt. A 90-es években kezdett el regényeket írni, eddig nyolc munkája jelent meg. "Lazúrkő" című regényével elnyerte a Lao She Irodalmi Díját. Két válogatáskötete és egy novelláskötetete is megjelent. Hosszú ideig lakott Peking régi városrészében, mely idő alatt a hagyományos Kína és a helyi hagyományok, szokások terén folytatott átfogó kutatásokat. A Peking régi városrészében lakók életét különösen jól ismeri, ez áthatja írásait. Művei elnyerték a kínai olvasóközönség érdeklődését, szeretetét. 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

1. oldal / 2

Go to top